Forest of Beams

This is an annex building of a kindergarten.

The intention is to create spaces which would enfold children with soft natural light and spaces of woods. Lots of small beams are placed as if they were a forest of beams, the subtle silhouette of the beams provide a new kind of warmth with woods.

These small beams crush natural light to pieces, and it would become like particles of the light and enfold children.

Simple box with a forest of small beams would be a new building affected by the children.

 

幼稚園の増築計画です。

柔らかな自然光と木で子供たちを包み込む空間をつくりだすことを考えました。数多くの小さな梁が「梁の森」のように配置され、その穏やかな佇まいは新たな木のぬくもりを生み出します。

小さな梁は自然光を細かく砕き、あたかも粒子となった柔らかな光によって子供たちが包まれます。

梁の森のあるシンプルな箱は子供たちに愛される建築となるでしょう。

| DATA |

  • Type :

    Kindergarten

  • Location :

    Yamanashi,JAPAN

  • Collaborators :

    Myu engineering

  • Size :

    240sqm

  • Status :

    In Progress