Shell-B

Located in a shopping area, this building is designed for residential and shops.

The intention is to manage both the openness of the shops and the privacy of the housing units.

The curved wall of exposed concrete clearly articulate the architecture from the city, providing private spaces for housing units in the first and second floor.

A traversed void is placed in the fourth and the fifth floors. From the void like a valley, and one would feel the light, wind, and rain.

The intention is to create marginal spaces like ‘MA’ which contributes to daily life.

From the terraces and inner spaces, one would see framed ’one’s own sky’ and feel infinite vastness like a small universe.

 

商業地に計画された集合住宅、店舗です。

開放的な店舗の空間と、高いプライバシーを持つ光溢れる住まいを考えました。

低層部を取り囲む円弧の壁は、都市から建築を切り取り、住まいのプライバシーを確保し、専用庭を創ります。上階のボリュームを横断するヴォイドからは光と風、雨が空間を駆け抜けます。

それぞれの住まいに、日々の生活に潤いをもたらす余白をつくりだすことを考えました。

テラスや住空間からは切り取られた「自分だけの空」を見る事ができ、 小さな宇宙のような無限の広がりを感じられるでしょう。

| DATA |

  • Type :

    Residential Building, Shop

  • Location :

    Tokyo

  • Collaborators :

    -

  • Size :

    4,200sqm

  • Status :

    In Progress