Sky Void 1

This house is designed in a commercial area.

Quiet spaces detached from the noisy neighborhood and distinctive design that would not bury in the site where many changes would be anticipated.

The volume consists by the two gable roofs situated opposite sides would block the noise and bring about the natural light.

In the terrace surrounded by the rooms is enfolded by the wall of wood, one would feel the warmth there.

The terrace, the voids, the cutting of the volume would introduce the light and wind to the inner spaces.

This is a tranquil house in a site where something would change easily.

 

商業地における個人邸の計画です。

周辺の喧噪から離れた静かな空間と、変化しやすい環境に埋没しないデザインが求められました。

切妻のボリュームが相互に重なるデザインとし、周囲の喧噪を遮断しつつ、自然光を取り入れるデザインです。

三方を部屋に囲まれた1階のテラスは木の壁で覆い、木の温かみの感じられる中庭のような空間を創りました。

テラスと吹抜、またボリュームを欠き取ることで、光と風が内部空間に豊富にもたらされます。

移ろいやすい土地における穏やかな佇まいの住まいです。

| DATA |

  • Type :

  • Location :

    Kanagawa,Japan

  • Collaborators :

    City Structural Engineer

  • Size :

    180sqm

  • Status :

    In Progress