Super Twin Wall

This is an office building in an area with many high-rise buildings. The intention is to create spaces with nature by simple concepts.

Two narrow volumes like walls are placed, and volumes of boxes connects them. Within the volumes of walls, there are spaces of offices with plentiful natural light. Within the boxes, broad office spaces are there.

Above the boxes, there are terraces with many trees where one would feel nature and see the beautiful view of the city.

The intention is to create a symbiosis between nature and high-rise office building.

 

超高層ビルが建ち並ぶ敷地に計画されたオフィスビルです。

シンプルなデザインコンセプトと、都市の中に自然の空間を創り出すことを考えました。

二枚の細長い壁の様なボリュームを立ち上げ、相互のボリュームをボックス状のボリュームがつなぎます。

二枚の壁の内部は、細長いボリュームの中に自然光が降り注ぐオフィス空間となり、ボックス状のボリュームの内部は広大なオフィス空間が広がります。ボックスの上部は広いテラスがあり、樹木に囲まれた自然を感じられる空間から、都市空間を臨むことが出来ます。

自然と高層のオフィスビルの共生を目論みました。

| DATA |

  • Type :

    Office

  • Location :

    New York

  • Collaborators :

    -

  • Size :

    120,000m2

  • Status :

    Competition