岡野印刷本社

Cube

This is the headquarter building and the shop annex of Okano printing company.

The volume for shop has high-side windows from which lights would illuminate the space. People working there would be able to feel the transition of the light by these windows.

YDS Architects put a courtyard between these two spaces, and it would articulate the shop and the office by bringing natural light.

The tree in the courtyard is seen from the inside and the entrance porch, so the tree would grow with the company and illustrate the interior space.

 

印刷会社の本社・店舗です。シンプルでキュービックな2つのヴォリュームをデザインしました。

店舗のヴォリュームは天井高を上げ、様々な空間の用途をキュービックなボリュームで分節し、内部空間の開放性を高めました。高さの異なる部分にハイサイドライトを配置しました。ハイサイドライトからの自然光は時々刻々変化し、光のうつろいを感じることが出来ます。

店舗と事務所を分節する位置に中庭を挿入しました。この中庭は店舗と事務所の空間を分節すると共に、店舗の空間に自然を取り込みます。

中庭には木が植えられ、会社のシンボルツリーとして日々成長する様子が店内および正面からも見えるでしょう。

会社の成長と共に成長してゆく樹木が、店舗の空間を彩ります。

| DATA |

  • Type :

    Restaurant

  • Location :

    Ibaraki, Japan

  • Collaborators :

    Okano Printing

  • Size :

    110sqm

  • Status :

    Completed