Organic Roof

Located in a slope of a mountain near a lake, this museum is designed to take in the bountiful nature around the site. The gable roof which wrap up the volume is derived from the earth, making the building harmonious with the environment.

The terrace is inserted to the volume, articulating the area for exhibitions and conference halls and the area for office and storage. People meet each other in this terrace and begin to have conversations. Actually, the terrace functions as organic vessel which arise the dialogues between humans.

The roof is linked to the slope, symbolizing the symbiosis between architectures and nature.

 

湖に近い斜面に計画された博物館です。

周辺の豊かな自然を取り込み、空間を包み込む切妻屋根が地面から派生するコンセプトで設計しました。

テラスがボリュームに挿入され、展示室や会議室のエリアと事務室・倉庫のエリアを明確に分節します。このテラスで人々は出会い、テラスは対話を生み出す有機的な器として機能します。

屋根は緑豊かな斜面と繋がり、建築と自然の共生を具現化します。

| DATA |

  • Type :

    Museum

  • Location :

    Kochi, JAPAN

  • Team :

    YDS,yAt

  • Size :

    2,000sqm

  • Status :

    Competition