川崎の住宅

W-House

This is a renovation project in a residential building.

YDS Architects designs a simple space using the existing concrete walls.Putting twin long and thin mirrors on the edges of these walls, one would feel nature by the trees in the garden that projects in the mirrors.

These mirrors face each other and projects several scenes, they would create a feeling of depth inside the rooms.

 

マンションのリノベーションです。ローコストでありながら、広がりを感じられる快適な住空間を目指しました。

壁式構造によるコンクリートの躯体によって縁取られた開口を活かすデザインを考えました。開口にあった建具を外し、コンクリートの構造壁の大きさとしました。この開口は新たにLDKとなったDKとリビングのふたつの空間を柔らかく分節します。

開口の小口に配置したスリット状の鏡には、外部の樹木が鏡に映し出され、LDKの空間で外部の自然を感じることが出来ます。二対の鏡により、LDKの様々な空間が互いに映し出され、空間が広がってゆきます。

 

Photo : Yoshitaka Uchino

| DATA |

  • Type :

    Private House

  • Location :

    Kanagawa, Japan

  • Collaborators :

  • Size :

    50sqm

  • Status :

    Completed