WAVE

Located in a suburb with abundant nature, this building is designed for research center for scientists.

To provide spaces where scientists and researchers discuss and talk about issues of their research with joy, spaces in the first floor named ‘Creative Cabin’ is designed.  ‘Creative Cabin’ is an open space enfolded by soft skins of glasses and connected with other floors with voids.

Scientifically speaking, light is a wave and a particle at the same time. To provide wonderful spaces for scientists, the intention is to enfold the spaces with soft particles of the light. Curved louvers in the skylight crush the light, and make it particles of the light which softly wrap up the whole spaces.

Particles of the light change from time to time, and the difference arouses subtle and vague light of traditional Japanese architectures.

‘Creative Cabin’ with particles of the light would be an ideal space for scientists.

 

自然豊かな郊外に計画された、科学者の為の研究施設です。

サイエンティスト、研究者達が楽しく研究テーマに関して語り合えるような空間をつくり出すために、1階に‘Creative Cabin’と呼ばれる空間をつくりました。‘Creative Cabin’は柔らかなガラスの被膜によって覆われ、各階と吹き抜けでつながるオープンな空間です。

科学的に光は波であると同時に粒子であります。そこで、サイエンティストにとって素晴らしい環境をつくるために、空間を柔らかな光の粒子で包み込むことを考えました。トップライトに設置された円弧のルーバーは光を砕き粒子とし、すべての空間を優しく包みます。

光の粒子は時々刻々変化し、その様は伝統的な日本建築にある嫋やかであいまいの光を感じることが出来ます。

光の粒子のある‘Creative Cabin’はサイエンティストにとって、理想的な研究環境となるでしょう。

| DATA |

  • Type :

    Office

  • Location :

    Switzerland

  • Collaborators :

    -

  • Size :

    14,000sqm

  • Status :

    Competition