Wavering Louvers

Located in the central district of the city, this building is designed for the headquarters of an energy company.

Simple and flexible spaces where all workers including scientists and researchers would concentrate with comfort, and high sustainability which stands for the belief of the company is called for.

The practice thinks about the design of new way of sustainability which characterize the building and make it stands out in the city.

Louvers enfold the building to shed light and improve the efficiency of energy and partially sustain the structure. Taking the moves of the sun into consideration, the louvers are twisted to cut light more effectively.

Louvers get more strength when they are twisted, so the more they twisted the less columns are needed.

Louvers enclose the building like a nest and they block sun light while gaining adequate light for working and keeping the view to the city.

This striking silhouette of sustainability with a new concept would represent the mission of the company yet provide a new symbol for the city.

 

都市の中心部に計画されたエネルギー会社の本社ビルです。

ここで働く科学者や研究者を含むすべての方々が快適に仕事に集中できるような、シンプルで機能的な空間が求められ、会社の信念を体現するサステナビリティーの実現が求められました。

都市において際立つ特徴的な、新たなサステナビリティーを具現化するデザインを考えました。

光を遮り、エネルギー効率を高め、構造にも寄与するルーバーが建物を包み込みます。太陽の動きを考慮し、効率的に日光を遮るようにルーバーはひねられます。

ルーバーはひることで構造的な強さを増し、内部の柱を減らすことが出来ます。

ルーバーは建物を巣のように包み、オフィスに適切な自然光をもたらし、都市への眺めを保ちつつ、太陽光を遮ります。

新たなコンセプトによる斬新なシルエットは、この会社のミッションを発信し、都市の新たなシンボルとなるでしょう。

| DATA |

  • Type :

    Office

  • Location :

    China

  • Collaborators :

    -

  • Size :

    120,000sqm

  • Status :

    Competition