Void in the roof

Located in a slope of a mountain near the sea, this research institute is designed to take in the bountiful nature around the site. The concept is to create spaces where researchers who devote themselves to their investigation meet visitors while clearly articulating the spaces of them.

The void is inserted to the roof and the terrace is inserted to the volume, making the animated agora. In this terrace one would meet others, and it would arouse dialogues between humans.

 

日本海に近い斜面に計画された研究所と研修施設です。

周辺の豊かな自然を取り込み、ここで研究に専念する方々と訪問する方々の空間を明快に分節しながら、それぞれが出会う空間をつくることを考えました。

屋根にヴォイドをつくり、テラスをボリュームに挿入します。空と海を臨むテラスで人々は出会い、テラスは対話を生み出す広場となります。

| DATA |

  • Type :

    Research Institute

  • Location :

    Wakayama, Japan

  • Collaborators :

    yAt Structural Engineer

  • Size :

    1,200sqm

  • Status :

    Competition