ローザンヌの美術館

Water Oval

Located in a forest, this museum is designed with the intention that the building provide quiet spaces to concentrate seeing arts while being cut off from the ordinary life.

The oval volume tenderly enfolds the spaces, the thick curved glass strongly sustains the roof and three walls of exposed concrete would divide spaces while they resist the force of earthquakes. Large curved wall of exposed concrete creates calm passage to the building, bringing people to the spaces of exhibitions with transparent minds.

When water flows in from the roof, spaces inside would be detached from outside as well as beauty of the stream of water come into being. The serene silhouette would also give people around the building peace of minds.

 

森の中の美術館は、日々の人生から断絶された環境でアートを楽しむことに集中できる静かな空間をつくりだす為にデザインされました。

楕円形のボリュームは優しく空間を包み込み、厚いガラス面は屋根の鉛直荷重を支え、三枚のコンクリート打ち放しの壁面は地震力に抵抗すると共に、空間を分節します。

大きな湾曲したコンクリート打ち放しの壁面は、建築への静謐な散歩道を生み、人々が透明な気持ちで展示空間へと向かいます。屋根から水が壁面を滴り落ちるとき、内部空間は外部空間から断絶されると共に、流れる水面が美をもたらします。

その穏やかなシルエットは、周囲の人々を静かな気持ちにしてくれるでしょう。

| DATA |

  • Type :

    Museum

  • Location :

    Lausanne, Switzerland

  • Collaborators :

    -

  • Size :

    2,000sqm

  • Status :

    Competition