Void Between

This is a residential building for families in a residential area.

Due to strong regulations of height is the solution, the building are divided into two volumes.

To create an agora where residents would gather, one of the volumes is slanted by 15 degrees which results in gaining one more floor following the rules.

The agora surrounded by the diagonal volumes is a centripetal space.Corridors that function as paths or rojis are placed around the agora, and the bridges connects two volumes are placed above the agora.

Three-dimensional crossing of agora and paths would create a brand-new type of public spaces.

 

住宅地に計画されたファミリー向けの集合住宅です。

住宅地による高さの規制が強いため、ボリュームを二つに分けました。

一方を15度振って配置し、二つのボリュームの相互の間の空間を住まい手が集う広場としました。ボリュームを振ることにより、ワンフロア分ボリュームが増えました。

斜めのボリュームによって囲まれた広場は求心的な空間となります。住民の憩いの空間である広場の周囲には道の空間の廊下、上部にはブリッジが掛かります。

広場の空間に道の空間が立体交差し、活気ある広場が生まれます。

| DATA |

  • Type :

    Residential Building

  • Location :

    Kyoto,Japan

  • Collaborators :

    -

  • Size :

    1,500sqm

  • Status :

    Competition